Een grafiek maken in Excel

Categories: MS Excel, MS Excel
Tags: ,
Comments: No Comments
Published on: 29 januari 2013

Excel TipVanaf Microsoft Excel 2007 is er geen wizard meer opgenomen in Excel voor het maken van Grafieken. In plaats van deze wizard is het mogelijk standaard grafieken te maken vanuit het meetlint van het tabblad Invoegen. Op het tablad Invoegen is voor alle basis grafieken die beschikbaar zijn in Excel een apart kopje geplaatst genoemd Grafieken. Nadat u hier een grafiek heeft gekozen kunt u stapsgewijs zelf een grafiek of diagram maken dat de gewenste details weergeeft.

Grafieken in Excel

Zoals op bovenstaande screenshot te zien is zijn er verschillende soort grafieken mogelijk. Elk grafiektype (Kolom, Lijn, Circel, Staaf, Vlak, Spreiding en Overige grafieken)  heeft een dropdown met mogelijke varianten op het betreffende grafiektype. De volgende grafiektypen zijn mogelijk:

Kolom: 2D-kolom, 3D-kolom, cylinder, kegel, pyramide
Lijn: 2D-lijn, 3D-lijn
Circel: 2D-cirkel, 3D-cirkel
Staaf: 2D-staaf, 3D-staaf, cylinder, kegel, pyramide
Vlak: 2D-vlak, 3D-vlak
Spreiding: Spreiding
Overige grafieken: Hoog-Laag-Slot, Oppervlak, Ring, Bel, Radar

In onderstaand voorbeeld zullen we op basis van een standaard gegevens set in een paar stappen een standaard grafiek maken in Excel.

Stap 1
Zorg dat u de gewenste gegeven netjes in een tabel heb staan in Excel

Stap 2
Selecteer het bereik van de tabel die je wilt gaan maken, houdt hierbij rekening dat u de lijnen en kolommen met de omschrijvingen meeneemt. In ons voorbeeld (screenshot onderaan) selecteren wij met de muis het bereik van B3 t/m F6.

Stap 3
Klik nu met de muisknop in het tabblad Invoegen op het icoon waar Kolom op staat en er zal een dropdown met opties tevoorschijn komen. Voor ons voorbeeld zijn we op zoek naar een gestapelde kolom grafiek waarbij de aantallen worden getoond.

Grafiek in Excel maken

Stap 4
Er is geen stap 4, Excel zal direct een grafiek maken van de geselecteerde gegevens.

Grafiek in Excel

Stap 5
Wanneer dat wenselijk is, kunt u deze tabel zelf nog aanpassen voor wat betreft kleuren, bijschrift, opmaak en dergelijk. Dit doet u door met de rechter muisknop op de grafiek te klikken, er zullen dan verschillende opties beschikbaar komen om de tabel aan te passen. Vanuit hier is het tevens mogelijk om op een later moment het type grafiek aan te passen naar een andere standaard. 

 

No Comments - Leave a comment

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


*

Twitter
Statistieken

Statistieken sinds 25 december 2012

Bezoekers online: 2
Bezoekers vandaag: _
Bezoekers gisteren: _
Bezoekers totaal: _

Gegevens bezoeker:
OS Visitor:
IP Visitor: 107.21.163.40


|| Office Assistant © 2016 || Admin - Disclaimer - Mobiel ||